red-2312548__480.jpg

Tydliga råd, tydlig jurist!

Vision 

Tydlighetsfabrikens vision är att hjälpa jurister att bli tydliga i sig själva, sina arbetsmetoder, sitt ledarskap samt i sin kommunikation för att både må och prestera på topp!

Om mig

Jag har varit yrkesverksam jurist i drygt ett decennium och haft möjligheten att arbeta som jurist både på myndigheter, på advokatbyråer och även i andra roller i den privata sektorn. 

Under min yrkesverksamma tid uppmärksammade jag att vi jurister tränas i och blir experter på juridiken (såsom sig bör!) men att vi ofta brister i kunskap och kompetens om bland annat hur vi ska hantera oss själva, stress, jobbiga tankar, ledarskap och det ansvar som följer med vår roll.

Efter några år av funderande och observerande började jag själv experimentera med olika tekniker för att själv må och prestera bättre på jobbet. 

Jag utbildade mig inom kognitiv beteendeterapi (KBT) och till internationell certifierad coach inom ICC. Jag har även tidigare  genomgått leanutbildning och utbildning i affärsutveckling och sälj för konsulter. 

          

sara-tornblom-200825-1-print.jpg
Sara Törnblom

Nu jobbar jag heltid med att hjälpa andra jurister att må och prestera bättre på jobbet. Mina uppdrag sträcker sig från att hjälpa jurister att minska prestationsångesten och jobba effektivare till att jobba strategiskt med sitt ledarskap, sin affärsutveckling eller sin karriär.

Vad behöver du hjälp med?​       

Om min arbetsmetod

Som jurister vet vi faran med att använda ett för generaliserat språk. Ordval i avtal, överenskommelser eller skrivelser kan missförstås, betyda något annat än vi tänkt från början eller göra att hela missa poängen missas. I juristens arbete är det således vitalt att kunna uttrycka sig så tydligt och exakt som möjligt.

 

För några år sedan kom jag på att det samma gäller när det kommer till att må och prestera bra.

 

“Se upp med dina tankar; de blir ord. Se upp med dina ord; de blir handlingar. Se upp med dina handlingar; de blir vanor. Se upp med dina vanor; de blir din karaktär. Se upp med din karaktär; den blir ditt öde.”
                          –Lao-Tze. Kinesisk filosof

Ju tydligare vi kan beskriva hur vi tänker och agerar desto lättare är det att se vilka tankar och beteenden som hjälper respektive stjälper oss. Vidare är det lättare att ändra en konkret och tydligt beskriven tanke eller handling (t.ex. göra det viktigaste först) istället för en generellt beskriven situation eller en diffus känsla (såsom t.ex. bli mer effektiv på arbetsdagen). Detta var för mig en revolutionerande insikt! Jag undrade om jag kunde ändra mig själv och mitt liv genom att vidareutveckla dessa tankar.

Jag tog juristens arbetssätt med mig och integrerade teorier och tekniker från kognitiv beteendeterapi, traditionella coachingtekniker samt aktuell neurovetenskap och skapade det jag nu kallar "Tydlighetsmetoden". Metoden använder coachens kraftfulla framåtriktade frågor i kombination med juristens strävan efter exakthet och tydlighet. En enligt mig oslagbar kombination. 

 

Jag har med denna metod inte bara själv lyckats optimera mig själv och min prestation i många hänseenden utan även hjälpt otaliga jurister med att bli lika tydliga som sina juridiska råd.

Kanske är det din tur nu?

"Klart jag var tveksam från början, men är nu så glad att jag vågade ta steget och satsa på coachingen. 

 

Jag hade inte utan detta kunnat landa det jobb som jag nu just börjat på – ett jobb som jag själv valt och som passar mina värderingar och den jag är som jurist. Jag använder nu coachingen till att forma min nya roll, skaffa mig effektiva arbetsrutiner och ifrågasätta gamla tankebanor som tidigare hindrat mig att uppnå min fulla potential.

Sara är en grym coach och ett bra bollplank, hon är mycket klok och positiv, ger balanserad pep. Ett stort plus är hennes branschkunskap - hon förstår mig och min roll. 

Ja, det kostar lite, men jag lovar, det är en bra investering och det är du värd!"

                                                                                                              - Chefsjurist Bolag

—  Name, Title

sara-tornblom-200825-61-print.jpg

Vill du lära dig hur du blir lika tydlig som dina juridiska råd ?

Om du är nyfiken på hur du kan använda ditt språk och ditt juridiska tänkande för att jobba mer effektivt och ha roligare på jobbet rekommenderar jag att du bokar en gratis introsession där jag intervjuar dig om dina behov och berättar mer om hur jag jobbar. Telefonsamtalet är 30 minuter.

 

Välkommen!