top of page
Search

Ditt mående och ditt beteende smittar av sig!


Som chef och ledare vill du såklart att dina medarbetare ska må bra, ha kul på jobbet, arbeta effektivt och leverera bra produkter.


Du ser till att de vidareutbildas, du peppar dem och coachar dem på utvecklingssamtalet. Du ser till att lägga tid på att stötta dem i det dagliga arbetet. Du försöker verkligen hjälpa dem och ta fram de bästa i dem.


Men ändå vill det sig inte alltid….vissa mår ändå dåligt, stressar, skickar mail sent in på natten och levererar halvbra produkter.


Varför blir det så här?


Ja, det kan ju finnas många orsaker, men en viktig sak att fundera på som chef är ju hur du själv mår och hur du själv beter dig på jobbet.


Tänk om ditt eget tankemönster och beteende gör att du faktiskt omedvetet och ofrivilligt styr dina medarbetare i fel riktning?


För hur är det med ditt välmående? Har du kul på jobbet och syns detta för medarbetarna? Ser dom dig prioritera din mentala och fysiska hälsa?


Och hur är det med din effektivitet på dagarna? Ser dina medarbetare att du jobbar strukturerat och fokuserat med en sak i taget? Eller ser dom dig pressat hoppa mellan olika arbetsuppgifter, telefon, viktiga möten och mail?


Och tror du att dina medarbetare upplever att du är lugn och harmonisk och njuter av arbetsdagen eller kan det vara så att din höga stress smittar av sig på dem?


Och ärligt - jobbar du själv ofta kvällar och helger?


För precis som det är med våra barn så tar ofta medarbetare efter ditt beteende och smittas av ditt känsloläge.


De gör inte som du säger – de gör som du gör!


Så hur är det med dig? Vad är det för beteende och mående som du smittar av dig idag på dina medarbetare?


Fundera en stund på detta och skriv sedan ned ditt ärliga svar i ditt anteckningsblock.


Om ditt svar indikerar att du just nu inte helt och hållet är den du vill vara som chef och ledare och har en önskan till förändring – kontakta mig NU så hjälper jag dig!


Det kanske känns svårt och jobbigt men alla som vågar ta steget säger att förändringen var mycket enklare och gick mycket snabbare än de någonsin trodde var möjligt. 😊

18 views0 comments

Recent Posts

See All

Comentarios


bottom of page