Search

Kan du vara dig själv som jurist?

Tyvärr tror jag att många med mig upplever att juristollens kostym ofta är trång och illasittande. Det skaver och trycker här och var. Man går till jobbet och låtsas vara någon man egentligen inte är av rädsla att ses som inkompetent, oprofessionell och konstig.


Rädslan gör att det finns stor risk att många till slut blir stöpta i samma form. Tillknäppta, stela, kontrollerande och rigida i sättet att tänka. Inte sällan har vi lätt att döma andra och prata illa om kollegor på andra arbetsplatser.


För egen del har jag inte helt lyckats vara mig själv som jurist och stängt in min lite galna, drivna och inte helt konventionella sida till fördel för det kontrollerande, stela och försiktiga. Detta ledde till slut att jag tappade bort mig själv och varken levererade bra resultat eller mådde bra.


Jag tror att vi presterar som bäst när det råder harmoni mellan den vi är i privatlivet och den vi är på jobbet. Håller du med?


Hur kan du vara dig själv lite mer på jobbet idag?


15 views0 comments

Recent Posts

See All