top of page
Search

När och var flödar dina tankar som bäst?

Som jurist görs mesta av arbetet sittande vid en dator skrivande på worddokument av allahanda slag. Det är avtal, yttranden, PM, beslut, inlagor, domar som flödar ur våra fingrar dagarna i ända.


Fast vänta nu….. är det verkligen så att dessa dokument bara ”flödar” ur våra fingrar?


Är det istället inte ofta så att du hittar dig själv stirrandes på skärmen framför ett tomt blad med ett tomt huvud?


Vilket leder till frustration och stress vilket i sin tur gör att du pressar dig själv ännu mer med att sitta framför det tomma bladet och be till det tomma huvudet att komma på något bra att skriva


Efter några långa timmar av hårklyveri, frustration och prestationsångest kanske du ger upp och går hem, lagar mat, äter gott, går ut och springer en runda och sedan ställer dig i duschen.


Och DÅ händer det!


Då kommer helt plötsligt både lösningen på det problem som du inte kunnat lösa framför datorn och också helt klara och tydliga bilder på hur du ska lägga upp argumentationen. Du går ut duschen, torkar dig och hämtar snabbt datorn och får ner din leverans på papper på bara några minuter. Du läser det du skrivit, nickar och säger tyst till dig själv ”Det här är ju bra ju!”


Känner du igen dig? Har det någon gång hänt dig?


Rätt ofta är det ju så att hjärnan behöver vila och smälta den information vi tagit in innan den kan ”flöda” ut något bra. Därför kommer ofta de bästa idéerna när vi slappnar av och låter hjärnan arbeta i sin egen takt.


Så tänk om vi oftare kunde ”ställa oss i duschen” och låta de goda idéerna bara komma till oss.


När och var flödar dina tankar som bäst?


Dela gärna med dig av dina bästa tips!
11 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page