top of page
Search

Supertips för att gå hem nöjd med arbetsdagen!


Känner du att du att du har gjort ditt bästa och varit effektiv med din tid de flesta av dina arbetsdagar och går hem nöjd med ett stort leende i ansiktet?


Om det är du – grattis! Jättekul att höra att du har hittat en arbetsmetod som passar dig och som får dig att prestera optimalt. Fortsätt gärna förfina dina verktyg så att arbetet blir ännu roligare.


Om du med handen på hjärtat inte riktigt ännu kan skriva under på mitt påstående ovan ska jag nu ge dig hopp och förhoppningsvis göra dig inspirerad att ta tag i att förfina din arbetsmetod.


De flesta jurister är i grunden mycket bra på att hålla ordning, planera sin arbetsdag och leverera bra produkter i tid. Men det finns oftast en hel del dold kapacitet som inte riktigt kommer till sin rätt på grund av tidstjuvar, ineffektiva arbetsmetoder och ett splittrat sinne.


Med små effektiva justeringar kan du också se till att du de flesta dagar går hem nöjd.


Här kommer mina supertips:

1. Närvaro där du är! Det här är supertipsens supertips - ingenting blir bra med ett splittrat sinne så du har så mycket att vinna på att träna dig på att göra en sak i taget och vara närvarande i den uppgift du gör för tillfället.

2. Dela upp stora arbetsuppgifter i mindre delar för att lättare komma igång och förhindra uppskjutarbeteende och dåligt samvete.

3. Minska grubblande och ältande – tar otroligt mycket tid och energi.


Så hur gör man detta då?


Ja, börja till exempel idag med att ta en stor uppgift och bestämma dig för ett enkelt, lite mindre första steg, stäng av mail och notiser innan du sätter dig uppgiften och bestäm dig för att endast fokusera på uppgiften.


När grubblande och ältande dyker upp – ställ dig framåtblickande och hjälpsamma frågor såsom ”Hur kan jag nu lösa detta?”, ”Vad är min uppgift här?” Etc.


Jag har sett många av mina coachingklienter lyckas minska arbetstid samtidigt som de får mer gjort och debiterar mer när de implementerat dessa supertips i sin vardag.


Så sätt igång redan idag och prova hur bra du kan bli!


Lycka till!


Om du vill ha hjälp att förfina din arbetsmetod för att ta fram din dolda potential och bli ditt bästa jag – hör av dig.

10 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page