top of page
Search

Tillåter du dig själv att ha ”mellandagar”?


Du har haft ett viktigt möte, intensiv förhandling eller lett en krävande utbildning. Du är nöjd med din insats och andas nu ut, slappnar av och firar med en god natts sömn (vilket inte blivit mycket av på sista tiden då ofta suttit uppe sent för att för att förbereda din viktiga prestation).


Dagen efter står det mycket på attgöra listan – nu behöver du ju ta tag i allt som fått stått tillbaka. Du vaknar med en begynnande huvudvärk men du tar några alvedon och skjuter i väg till jobbet.


Väl där försöker du gång på gång sätta i gång med något men varken hjärnan eller kroppen är med på noterna. De vill mest gå hem till soffan och titta på Netflix.


Men du pressar på och framåt eftermiddagen har du både utvecklat en redig migrän, en hel del påbörjade men icke avslutade arbetsuppgifter och några negativa tankar om dig själv och din dag.


Du pressar ur dig något halvdant mail innan du kravlar dig hem och stupar i säng. Dagen efter blir inte mycket bättre den…..


Tänk om du istället för att pressa dig själv på detta sätt började lyssna på det din hjärna och kropp säger till dig?


Tänk om du kunde förstå att efter en stor och krävande insats behöver vi vila och ta hand om oss.


Tänk om du kunde tillåta dig själv att ha en ”mellandag” där du återhämtar dig, tänker och säger snälla saker till dig själv och medvetet tar det lite lugnare.

Många är vi som har svårt att erkänna att vi inte alltid är på topp men tänk så skönt det är när vi äntligen släpper sargen och tillåter oss dessa mellandagar då vi bara får vara oss själva – med allt vad det innebär.


Det är då vi både kan må och prestera bra långsiktigt.


Är det kanske läge för dig att ta en mellandag idag?

13 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page