top of page
Search

Vad sår och vattnar du idag som du får skörda om 5 år?


Den här frågan är bra på många olika sätt.


Den sätter inte bara fingret på att vi är våra vanor utan även att vi varje dag skapar vår framtid. Den ger oss även möjlighet att se vart vi just nu är på väg genom att undersöka konsekvenserna av vårt nuvarande handlande.


För hur ser det egentligen ut hos dig och i ditt liv?


Har du vanor som hjälper dig må lite bättre dag för dag eller har du vanor som gör att du faktiskt mår lite sämre för var dag som går?


Ser du en uppåtgående spiral på jobbet där du tar det ena utvecklingssteget efter det andra eller känns det som du sitter fast, kör i gamla hjulspår och inte kommer någon vart?


Och hur är det med dina mentala vanor? Har du en intern dialog som stöttar dig i vardagen och gör att du mentalt utvecklas i positiv riktning och att du metodiskt stärker dig själv, ditt självförtroende, din självkänsla för var dag som går eller har du lätt att fastna i negativa, stressande och destruktiva tankebanor som långsamt bryter ned dig?


Har du vanor i vardagen som gör att din fysiska hälsa förbättras och/eller bibehålls? Ge du kroppen det bränsle, den återhämtning och den fysiska träning den behöver? Eller har du en tendens att skjuta detta åt sidan till fördel för jobbet så din kropp dagligen sakta bryts ned?


När du ställer dessa frågor på allvar får du syn på vad som är bra och leder dig till en framtid som du vill och det som är mindre bra och som leder dig till en icke önskad framtid.


Så nu över till dig – om du fortsätter göra det du gör idag i 5 år till – var är du då?


Vad är det för frön du sår idag som du får skörda om 5 år?

7 views0 comments

Recent Posts

See All

Kommentit


bottom of page