Image by Mark Rabe

Utbildning 

Jag erbjuder både fysiska workshops och digitala föreläsningar som passar både för små och stora arbetsgrupper. 

Fysiska workshops

Med jämna mellanrum behöver arbetsgrupper fylla på med ny energi och nya infallsvinklar. I dessa fall är mina workshops en bra investering.

 

Mina workshops är en blandning av föreläsning, utbildning och praktisk övning. Jag anpassar innehållet för att just din arbetsgrupp ska få ut det mesta av tiden vi har tillsammans.  Min ambition är alltid att ge er inspiration, energi, kunskap samt ett första steg till att må och prestera bättre.

Mina populäraste workshoppar utgår från  min modell "Tydlighetspyramiden", se bild nedan.

 

Ni kan välja en workshop som har med alla tre delarna i pyramiden - "Må att prestera bättre som jurist" - eller att fokusera på en del taget; "Mental styrka som jurist", "Personlig effektivitet" eller "Strategisk planering".

Workshoparna är alla anpassade för en halvdag (för- eller eftermiddag).  

 
Må och prestera bättre som jurist

Denna workshop innehåller en genomgång av tre viktiga framgångsfaktorer för ett produktivt och hållbart juristliv; mental styrka, effektiva arbetsmetoder samt strategisk planering. 

 

Kortare pass med teoretiska genomgångar varvas med praktiska övningar där deltagarna får prova olika tekniker för att själva sedan kunna både må och prestera bättre som jurist.

 
Mental styrka som jurist - bli ditt bästa jag

Att ha en mental styrka och kunna leda och styra sig själv är en central kompetens för jurister. I denna workshop går vi igenom hur man kan öka sin självkännedom, få bättre självdisciplin, minska negativa tankar och ältande. Kortare teoripass varvas med praktiska övningar där deltagarna får prova olika tekniker för att öva upp sin mentala styrka.

 
Personlig effektivitet - arbetsglädje utan stress

Denna workshop fokuserar på konkreta, användbara tips för att få en effektivare och mer strukturerad arbetsvardag. Kortare teoripass varvas med praktiska övningar gällande planering och prioritering, effektivt hanterande av distraktioner, fokus och återhämning.

 
Målstyrning - att arbeta med mål som jurist

För att kunna komma framåt, arbeta strategiskt och veta att man arbetar och fokuserar på rätt saker är det viktigt att lära sig att arbeta med att sätta mål. Denna workshop handlar om tre delar i målstyrning - hitta mening, sätta mål och upprätta konkret handlingsplan. Kortare teoripass varvas med praktiska övningar där deltagarna övar på att sätta mål och upprätta handlingsplan.

 

Sagt av tidigare kunder

"Vi hade förmånen att ha en workshop med Sara på temat ”Personlig effektivitet". Det var en mycket intressant och rolig workshop där vi fick många skratt och ahaupplevelser och med ett upplägg som fick oss att vara fokuserade på Sara och det hon förmedlade under hela den avsatta tiden (vilket kan vara svårt i dessa tider av stress och hög arbetsbelastning).

 

Sara är dessutom en mycket engagerad workshopledare som kombinerar sitt kunnande inom juristbransch med sina erfarenheter som coach.

 

Vi kan starkt rekommendera Sara och denna workshop då det är ett ämne som passar alla och som kan tillföra något till allas vardag."

 

–Jessica Zetterquist, COO,                                 Advokatfirman Westermark Anjou

                     

"Sara är en fantastisk föreläsare, coach och inspiratör för oss jurister. Sara använder sina erfarenheter från sin tidigare karriär som jurist på såväl advokatbyråer, inom privat sektor samt på myndighet som en plattform för att lära jurister om effektivitet och stresshantering. Sara anpassade utbildningen till vår advokatbyrås behov och vi fick en mycket användbar och givande kurs från hennes företag.

 

Hennes utbildning och coachning är väl underbyggd med både forskning och erfarenhet. Kan inte göra annat än att varmt rekommendera Sara för alla jurister, vi har alla något att lära från henne."

 

 –Paola Huldtgren, Delägare och VD Seger                  Advokatbyrå

Digitala föreläsningar

Har ni också jobbat hemma hela våren och funderar på hur ni ska orka hålla ångan uppe i höst också?

 

Med mina digitala föreläsningar i hur man mår och presterar bättre som jurist kan du som chef coronasäkert samla dina medarbetare och ge dem ny inspiration och en välbehövlig energiboost. 

Varje föreläsning är 1 h lång och kompletteras med två arbetsblad; ett med frågor att fundera och diskutera som grupp samt ett med enskilda övningar för att ge deltagarna möjlighet till praktisk övning i de metoder och tekniker som jag lär ut.

Just nu erbjuder jag följande digitala föreläsningar:

 

 
Må och prestera bättre som jurist

Denna föreläsning ger en introduktion till  tre viktiga framgångsfaktorer när det kommer till ett hållbart juristliv d.v.s självledarskap, effektiva arbetsmetoder samt målstyrning. 

 

 
Balans i livet - så hittar du din egen livsbalans

Denna föreläsning riktar sig till er som vill få mer kunskap kring hur man kan hitta sin egen livsbalans. Jag ger er fyra olika ingångar till ett balanserat liv; inre balans, yttre balans, energibalans och kroppslig balans.

 

Skräddarsydda internutbildningar

För arbetsgrupper som har behov av återkommande utbildning till exempel som ett inslag i sin onboardingprocess erbjuder jag möjlighet att skräddarsy er egen föreläsning/utbildning. Hör av er så diskuterar vi fram en lösning.

shutterstock_478732903.jpg

Vill du ge din arbetsgrupp ökade möjligheter att må och prestera bättre ?

Ta då kontakt med mig redan idag!  Slå mig en signal eller fyll i kontaktformuläret nedan så diskuterar vi fram en lösning som passar er. 

 

Vi hörs!

© 2020 Tydlighetsfabriken AB

Telefon: 070-4137341

E-post: sara@tydlighetsfabriken.se

Besöksadress: Stockholm: Strandvägen 67. Uppsala: Klostergatan 9 (S:t Per Gallerian)