top of page
Search

Sluta tvivla på ditt karriärsval och våga gå din egen väg som jurist


Så många jurister jag möter funderar på om det här med juristbanan var rätt val för dem. De tycker egentligen att juridiken och arbetsuppgifterna är intressanta och trivs rätt bra med sitt jobb men har dagligen med sig ett slags tvivel kring att de kanske inte borde vara jurister. De kanske borde hitta något helt annat jobb, ett jobb som är roligare och lättare. Ett jobb där man kan slappna av lite mer och ha lite mer fritid.


Känner du igen dig?


Det kan ju mycket väl vara så att du verkligen vill jobba som något annat än jurist, men innan du helt bottnat i frågan är det svårt att ta steget till något annat.


För att en gång för alla sluta med grubblandet om detta är rätt för dig eller inte behöver du komma till botten med om tänkarna på att byta bana bara är en flyktmekanisk då du upplever någon slags skav kring det du gör nu eller om det verkligen är så att du vill prova på ett annat yrke.


De flesta av de jag hjälpt som vågar ta tag i frågan och förutsättningslöst undersöka vad det är de egentligen vill blir kvar i juristbranschen. De kommer fram till att det som skavde var inte själva juristandet utan sättet de gjorde det på.


De börjar sedan steg för steg designa sin eget juristliv utefter sin egen vilja och sina egna behov.


En del är kvar i samma roll och på samma arbetsplats men har en helt annan inställning till jobbet och sin egen prestation.


De njuter nu i högre grad av sitt jobb och sitt juristliv. De har ett annat lugn i sinnet och har slutat att lägga ned tid på grubbel och tvivel.


Som en av mina coachinklienter sa ”Tänk – det är ju inte något som egentligen ändras i den fysiska omgivningen men här inne (pekar på sig själv) är allt annorlunda!”


Inspirerande?


Hur kan du göra för att släppa ditt tvivel och hitta din egen väg som jurist?

199 views0 comments

Recent Posts

See All

コメント


bottom of page