top of page
Search

Uppgradera ditt mindset som jurist


Vad är det som gör att vissa mår toppen och surfar genom livet som på en räkmacka och andra kämpar, stressar och pressar sig till tusen men ändå inte riktigt når fram?


Såklart kan det vara många saker som spelar in men en enligt mig mycket viktig komponent när det kommer till att ha ett bra liv, vinna framgång och känna glädje är det mindset man har.


Om du ser saker som svårt, har stressande och pressande tankar om ditt jobb och nedvärderande tankar om dig själv är det mindre sannolikt att du mår bra och surfar genom livet än den som ser möjligheter, har en positiv inställning till sitt jobb och en stark tro på sin egen förmåga.


Enligt min erfarenhet av vår bransch har många av oss ett mindset som inte hjälper oss utan stjälper oss. Det jag själv kan känna igen mig i och det som många av mina coachingklienter vittnar om är att vi egentligen tycker att juridiken och juristjobbet är roligt, intressant och utmanande men att vi omedvetet går med tankar om oss själva och vårt arbete som skapar en stressande, pressande och ibland ohållbar arbetssituation.


Kanske är det dags att uppgradera vårt mindset?


För visst känns det bättre att byta ut tanken om att hitta ”rätt svar” på den fråga som ligger på ditt bord mot att din uppgift är att ge din bedömning på frågan givet de fakta, förutsättningar, kunskap och tid du har till förfogande?


Och visst är det mer sant att ett bra familjeliv och en aktiv fritid gör dig till en bättre jurist än att du behöver viga hela ditt liv åt jobbet för att vara en riktigt jurist?


13 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page